Deandelslezing over postkoloniale beeldenstormen met Gert Oostindie

Rijksmuseum, Amsterdam – woensdag 25 april, 13:30-16:30 – aanmelden

Het Rijksmuseum en Stichting Daendels organiseren op woensdag 25 april een publiekslezing en forumdiscussie met historicus Gert Oostindie over ‘postkoloniale beeldenstormen’. De afgelopen maanden is een heftig debat gevoerd over de waardering van Nederlands koloniale verleden, waar gevoelens van spijt, schuld en schaamte soms stuitten op historisch-wetenschappelijke verwijten van anachronisme en presentisme. In deze vijfde Daendelslezing zal Oostindie, hoogleraar koloniale en postkoloniale geschiedenis aan de Universiteit Leiden, kritisch reflecteren op de omgang met ons koloniale verleden. Zowel de vakhistorische dimensie als het actuele publieke debat komen daarbij aan bod.