CfP – Imagineering violence: A conference on the spectacle of violence in the early modern period (Amsterdam, 21-22 maart)

Deadline: 1 augustus 2018, zie de volledige CfP

Geweld werd overal verbeeld en vertoont in vroegmodern Europa. Gevechten, veldslagen en martelscenes zaten in theaterstukken, festiviteiten en prenten. In een tweedaags congres georganiseerd door de Vlaams-Nederlandse onderzoeksgroep ITEMP (Imagineering Violence: Techniques of Early Modern Performativity in the Northern and Southern Netherlands 1630-1690) analyseren onderzoekers uit verschillende disciplines de verbeelding van geweld in deze periode. Welke gevoelens werden met welke effecten opgeroepen in gewelddadige scenes en beelden? Wie werden gezien als gewelddadig? En waarom was geweld zo fascinerend?

Locatie: Vlaams cultuurcentrum De Brakke Grond, Amsterdam, Nederland