Internationaal congres vroegmoderne boekgeschiedenis, 4-5 oktober in Antwerpen

Op donderdag 4 en vrijdag 5 oktober 2018 wordt in Antwerpen het congres ‘The Economic History of the Book in the Early Modern Period’ georganiseerd. Tijdens dit congres geven 24 sprekers uit tien verschillende landen uiteenzettingen over economische aspecten van het boek in Europa en de Nieuwe Wereld tijdens het ancien régime.

Professor Jan Luiten van Sanden verzorgt de keynote speech. Het congres wordt voorafgegaan door een Miræus Lecture verzorgd door professor Ian Maclean op woensdagavond 3 oktober 2018 (aanvang 18u). Op zaterdag 6 oktober 2018 hebben deelnemers de keuze tussen een drietal sociaal-culturele activiteiten in het Museum Plantin-Moretus.

Inschrijven kan met het inschrijvingsformulier online en is geldig na betaling per overschrijving. Alle details over het programma en alle praktische punten vindt u op deze webpagina: https://www.uantwerpen.be/en/conferences/economic-history-book/.

De capaciteit van de zaal in het prachtige Hof van Liere is beperkt en ook het aantal deelnemers voor de sociaal-culturele activiteiten op zaterdag is begrensd. Voor vragen kan u terecht bij Goran Proot (goran.proot@gmail.com).