Promotieplekken UAntwerpen over toekomstverwachtingen in vroegmoderne tijd

Deadline: zondag 26 april 2020

De afdeling Geschiedenis van de UAntwerpen is op zoek naar twee promovendi voor het ERC Starting Grant Project “Back to the Future: Future expectations and actions in late medieval and early modern Europe, c.1400-c.1830”. Prof. dr. Jeroen Puttevils zal de promovendi begeleiden.

To gain more insight in how people in the past thought about the future and how this affected their actions, this project draws on a combination of close and distant reading methods of more than 15,000 letters written (…) in the period 1400-1830.

Het onderzoek van de promovendi focust zich op brieven van kooplieden in twee categorieën:

  • brieven in het Italiaans (vacature)
  • brieven in het Duits en Nederlands (vacature)

De deadline voor sollicitaties is zondag 26 april 2020.